I Ölandsbladet den 27:e augusti kan man läsa om invigningen av den sista etappen av cykelleden ”Fyr till fyr”.
Dryga elva mil cykling genom en fantastisk Öländsk natur, en fantastisk möjlighet. Om man gör det på ett snyggt sätt…
Den avslutande sträckningen på norra Öland är 12 km och passerar inte bara rakt genom fantastisk natur utan även känslig natur….snyggt jobbat alla inblandade.
Det ser förfärligt ut med en ringlande cykelbana, som en oljegrusbelagd gocartbana, rakt över den unika och skyddsvärda Neptuni Åkrar.
Man kunde lätt ha undvikit detta genom att dra cykelbanan utmed bilvägen. Hur tänkte man? Får man ens göra så här? Tydligen, dessutom med Länsstyrelsens goda minne,
för jag förmodar att dom har gett sitt godkännande. Förmodar också att man gjort grundliga inventeringar innan man godkänt, eller?
För en grundlig inventering gjorde man väl även när man godkände förlängningen av Ölanda flygfält? Även här asfalterades det rakt över alvarmarker med sin unika miljö.
Rosenvingad gräshoppa och troligen även trumgräshoppa finns bland annat här. Bara den vetskapen är en anledning att stoppa förlängningen av start och landningsbanan.
Sen kan man fråga sig vem som har betalat kalaset? Jag förmodar att det är Borgholms kommun. Vad fick vi tillbaka på dom skattepengarna? Får vi kanske direktflyg mellan Arlanda-Ölanda?
Vill dessutom passa på att gratulera alla boende i Mörbylånga kommun. Efter valresultatet om fortsatt delade kommuner, vilket i sig är obegripligt, slipper ni känna er skyldiga och delaktiga
till Borgholms kommuns dåliga ”exploaterinssmak”.